Papua New Guinea

I 1982 tilbragte jeg tre uger i Papua New Guinea (PNG). Opholdet var noget af det mest spændende, jeg har oplevet i mit liv.

Jeg boede bl.a. på politistationen i Mt. Hagen, og herfra kørte jeg med politiet rundt en uges tid. Vi var ude og stoppe kampe mellem lokale stammer, som var kommet i krig med hinanden. Kampene foregik med spyd, bue og pil, og økser.

jeg blev også sat af i en landsby, hvor jeg boede i 4 dage. Her viste de lokale en ceremonidragt, betingelsen var dog, at de efterfølgende fik lov at ”pynte” mig. Til stor morskab for hele landsbyen.

Vi brugte tid til at besøge en fuglepark, selvom der kun var et enkelt køretøj som var funktionsdygtig. Resten holdt på værksted.

Fængslet blev der også mulighed for at besøge. Det var ikke et sted man ønsker at opholde sig, og det var helt klart en service, der ligger langt fra standarden i de Danske fængselshoteller.    

En tidlig morgen, blev jeg vækket af ”den gamle mand” i hytten, som sad og pakkede ruller af bananpalmeblade ud. Rullerne indeholdte fjer fra forskellige fugle. Hovedsaligt fra paradisfugle og papegøjer.

Stille og roligt begyndte han at arrangere fjerene. Halefjer fra Spatelhalet Paradisskade, blev placeret i gabet på, så de skinnende brystfjer vendte fremad, og de lange hale fjer stak opad.

Efterhånden som hver fugl var færdig monteret, blev den sat ned i sivmåtten på gulvet, eller i vægen bagved.

Rundt om den blå strikhue, sættes et kraftigt pandebånd. Pandebåndet og huen, er det der holder hele opsatsen på plads.

Herefter sættes en krans på hovedet, hvorpå der er monteret en række røde fjer fra lorier (papegøjer), forrest sidder en top fjer fra en Stor gultoppet Kakadu. Herefter placeres vingefjer fra lorier på begge sider af hovedet.

Så er bunden lagt, og han begynder at sætte Spatelhalet paradisskade, og lori papegøjer på toppen. - På de Spatelhalede paradisskader, er halefjerene placeret i gabet på fuglen.

Fjerene fra den Lille Paradisfugl placeres, vandret på hver sin side af  hovedet. Og sluttelig sættes de pergamentagtige, lyseblå, vimpler fra Vimpelbæreren, i to huller i næsen. Herefter bøjes de op så de går rundt i en bue op til panden.

"Den gamle mand" med hans to koner.

De fugle, der blev brugt til udsmykningen, bestod af: Langhalet Prydlori (Stellas Lori) i rød og sort form, Børstehovedet papegøje, Lorier sp., Stor Gultoppet Kakadu, Victoria Krondue, Vimpelbærer (King of Saxony bird of paradise), Spatelhalet Paradisskade, Lille Paradisfugl.

 

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 19:11

Søger rustkappet caique

31.07 | 08:49

Hej har du en håndtam caique med gul/Orange hoved til salg?

22.07 | 17:01

Hei, har du en caique som har orange/ gult hodet? Helst ung send sms til 41691306:)

07.07 | 17:46

har en sortkappet unge der er klar om4-5 uger den er ikke ringmærket men bliver kønstestet 2500kr