Jersey

En af de mange smukke kirker. Her er hvælvingerne bygget af granit sten.

Den Engelske ø Jersey, ligger i den Engelske kanal ud for Normandiets kyst. Til trods for sin ringe størrelse, på blot 116 km2, er det en spændende ø, både med hensyn til historie og naturscenerier. samtidig emmer øen, af en stille og afslappet atmosfære.

Klimaet er mildt, og her vokser flere eksotiske planter, dog kan vejret til tider være noget ustadigt, med megen regn.

I hovedstaden Saint Helier findes en dejlig gågade, hvor der er gode muligheder for at gøre et godt køb. Selvom det er toldfrit område, er det dog ikke alle priserne, der bærer præg af det.

Når man kommer ud af byen, er man hurtigt på landet, mellem marker og Jersey køer. De små snoede veje, er nogle steder, næsten dækket af træer, eller kranset af høje hække, danner en helt speciel ramme om turen. Og øen er ikke stører, en man hurtigt kan komme fra den ene ende af øen til den anden.

En af de meget kendte seværdigheder på øen, er Jersey Zoo. En Zoo som har specialiseret sig, i bevaring af stærkt truede arter. Der er uden tvivl mange spændende dyr i denne zoo, mange af dem, er dog vanskelige at se, fordi voliererne er meget tilgroede.

En af de ting Jersey er kendt for er den store forskel på tidevandet. Ved lavvande står bådene på bunden.  På siderne af bådene er monteret ben, så bådene ikke vælter.

Langs kysten er der mange skønne steder, hvor det blå vand og klipperne giver nogle fantastiske natur oplevelser.

Der er mange små hyggelige spisesteder rundt på øen.

Skaldyr kan fås til rimelige priser, her en hel hummer.

Papegøje voliere hvor der sidder Mangefarvet Amazon og Mauritius parakit (dog 3 enlige hanner)

Den sjældne Mauritius parakit, er en af de arter som man arbejder med, i Jersey Zoo. Hoved- parten af arbejdet foregår i naturen, i selve parken har man kun en enkelt han.

Jersey Zoo blev åbnet i 1959, og i 1963 startede arbejdet med Durrell Wildlife Conservation Trust, som arbejder med bevaring af udryddelsestruede dyr.

En meget speciel plante fra Chile, Puya chiliensis. Planten kan være 20 år om at blomstre, og der kan være mange år mellem hver blomstring.

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 19:11

Søger rustkappet caique

31.07 | 08:49

Hej har du en håndtam caique med gul/Orange hoved til salg?

22.07 | 17:01

Hei, har du en caique som har orange/ gult hodet? Helst ung send sms til 41691306:)

07.07 | 17:46

har en sortkappet unge der er klar om4-5 uger den er ikke ringmærket men bliver kønstestet 2500kr